3.9 C
București
AcasăAfaceriCamera frigorifica, o necesitate pentru magazinele de legume si fructe

Camera frigorifica, o necesitate pentru magazinele de legume si fructe

Daca vreti sa va deschideti un magazin de legume si fructe sau detineti deja un aprozar pe care vreti sa il extindeti, trebuie sa luati in calcul achizitionarea unei camere frigorifice. Fara depozitare la rece, majoritatea fructelor si legumelor nu vor ramane proaspete mai mult de cateva zile. Imediat ce se recolteaza produse proaspete, acestea incep sa se deterioreze si bacteriile periculoase vor incepe sa se dezvolte.

Temperaturile scazute din camera frigorifica impiedica dezvoltarea acestor ciuperci patogene, ceea ce va stopa deteriorarea fructelor si legumelor. Cand vine vorba despre refrigerare si inghetare, camerele frigorifice ofera o multitudine de optiuni.

Un alt avantaj deosebit al camerelor frigorifice este ca acestea sunt adaptabile, ceea ce este deosebit de important atunci cand se stocheaza fructe si legume proaspete. Nivelurile de temperatura si umiditate pot varia foarte mult intre produse, facand personalizarea esentiala.

O camera frigorifica de refrigerare este o incapere, , format din panouri termoizolante, ceea ce permite asamblarea ei in functie de dimensiunea spatiului pe care il detineti. Sunt usor de igienizat, pot avea temperaturi intre 0-10 grade Celsius si sunt utile pentru pastrarea legumelor, a fructelor, a racoritoarelor, pentru pastrarea mancarii in restaurante etc.

Cele mai multe camere frigorifice versatile, ceea ce inseamna ca ofera o multime de optiuni atunci cand vine vorba de depozitarea si distribuirea fructelor si legumelor.

De ce este atat de importanta refrigerarea fructelor

Rareori exista o singura temperatura care se potriveste pentru depozitarea tuturor fructelor si legumelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca factori precum maturitatea culturilor, sezonul recoltei si originea culturilor joaca un rol in calcularea cerintelor optime de temperatura.

O regula generala este ca fructele si legumele din sezonul rece, cum ar fi varza si varza de Bruxelles, trebuie pastrate la aproximativ 0-2 ° C. Se recomanda ca fructele si legumele specifice sezonului mai cald, precum castravete si tomate, sa fie depozitate la aproximativ 7-10 ° C. Cu toate acestea, exista exceptii de la regula, deoarece unele fructe si legume sunt mai mult afectate de temperaturile scazute. De exemplu, merele trebuie depozitate la o temperatura optima cuprinsa intre 1-4 ° C, o umiditate de 90-95 % pentru a putea rezista timp de peste 12 saptamani.

Majoritatea fructelor produc un hormon numit etilena odata ce acestea incep sa se coaca si acest lucru schimba textura, culoarea si aroma. Din pacate, fructele care produc etilena afecteaza, de asemenea, toate produsele din jur, accelerand considerabil procesul de coacere. Daca fructele sunt depozitate alaturi de legume, riscati sa accelerati procesul de imbatranire al produselor, ducand la pierderi de alimente.

Ultimele articole

Explorați mai mult