-1.2 C
București
AcasăEconomieDeficitul de personal, o problemă des întâlnită în industria construcțiilor

Deficitul de personal, o problemă des întâlnită în industria construcțiilor

Deși salariile au avut creșteri semnificative în industria construcțiilor, firmele care activează în acest domeniu încă se confruntă cu probleme de lipsă a forței de muncă. Oamenii refuză joburile disponibile, nu au pregătirea necesară pentru a face față sarcinilor sau pur și simplu lipsesc din anumite regiuni. Dacă ești antreprenor, știi bine faptul că acest aspect poate duce la pierderi serioase ale profitului firmei tale. Iată ce ai de făcut pentru a trece peste aceste obstacole!

Deficitul de aplicații

Apare atunci când oamenii sunt interesați să muncească, dar nu în compania ta. Acest fenomen are loc chiar dacă există multe persoane în căutarea unui job. Când competiția e ridicată, sunt și opțiuni! Dacă beneficiile oferite de tine sunt slabe, nimeni nu te va alege. Pe de altă parte, o schimbare în pachetul salarial, programul de lucru sau condițiile de muncă îți poate face oferta mult mai atractivă. 

Felul în care e percepută firma ta va determina și numărul de persoane dornice să facă parte din ea. De aceea, e important să analizezi concurența și să creezi o strategie prin care să te diferențiezi de aceasta. Viitori angajați trebuie să știe ce avantaje le oferi și să aibă un motiv să lucreze pentru tine.

Deficitul de oameni talentați

Apare atunci când oamenii sunt interesați să muncească în compania ta, dar pur și simplu nu au experiența pe care o ceri. Această problemă se rezolvă odată ce încetezi să cauți doar persoane cu vechime în domeniu. Ține minte faptul că îndemânarea, condiția fizică și dorința de muncă sunt și ele calități necesare. 

Formarea oamenilor buni este un proces mai simplu decât găsirea lor! De aceea, încearcă să oferi o perioadă de training pentru muncitorii noi. Pentru a găsi oamenii potriviți, fii cât mai clar în anunțuri. Dacă firma ta e, de exemplu, axată în lucrări de acoperișuri, specifică lucrul acesta și vei atrage persoanele învățate sau dornice să lucreze într-un astfel de mediu. Cum rămâne cu joburile care necesită cunoștințe? Poți găsi muncitori pentru acestea prin intermediul angajaților vechi sau prin clienți și furnizori. Mai mult ca sigur, o parte din ei cunosc câteva persoane ce ar fi interesate de un loc de muncă.

Deficitul de oameni disponibili 

Se referă la acea situație când lipsește prezența fizică a oamenilor dintr-o anumită zonă. Deoarece salariile din străinătate sunt mai mari, meseriașii aleg deseori să plece din țară! Astfel, în unele regiuni nu există suficiente persoane disponibile să muncească. 

Soluția la care apelează majoritatea antreprenorilor în acest caz este relocarea. Asta presupune adunarea muncitorilor de la distanță și mutarea lor în zona de lucru. Din nefericire, această metodă nu este foarte eficientă.

Nu fiindcă sunt necesare investiții financiare suplimentare pentru a oferi un loc de cazare, ci pentru că românii nu sunt obișnuiți cu acest fenomen. În cazul unei relocări lungi sau definitive, majoritatea persoanelor renunță la post după o perioadă.

Ce altceva ai putea însă să faci dacă n-ai suficienți angajați? Ei bine, poți angaja alții din străinătate! Ia în considerare angajarea unui personal asiatic în construcții. Forța de muncă din alte țări îți poate oferi stabilitate, deoarece muncitorii străini sunt învățați cu programul de lucru încărcat, au experiență și își doresc să vină în România pentru a asigura familiei un trai mai bun.

Industria construcțiilor e încă profitabilă

După cum vezi, deficitul de personal în construcții e o problemă care se poate rezolva. Odată ce vii cu oferte de muncă mai bune decât competitorii și imporți muncitori din alte țări, vei strânge suficienți angajați pentru a-ți duce proiectele la bun sfârșit. Acum că ai terminat de citit acest articol, tot ce îți mai rămâne de făcut e să aplici pașii de mai sus pentru a-ți crește afacerea!

Ultimele articole

Explorați mai mult