2.9 C
București
AcasăAfaceri4 lucruri de luat in calcul cand cautati un nou spatiu pentru...

4 lucruri de luat in calcul cand cautati un nou spatiu pentru birouri

Indiferent daca lansati un start-up, deschideti un birou intr-o noua zona din oras sau pur si simplu va mutati sediul firmei, poate fi dificil sa gasiti un spatiu pentru birouri. Indiferent daca sunteti in cautarea unor spatii birouri Cluj sau unora din Bucuresti, ori in orice alt oras al tarii, trebuie sa luati in considerare anumite lucruri in timp ce vizitati diverse spatii comerciale. Asta va poate ajuta sa luati mai usor o decizie.

1. Costul

Inainte de a incepe sa va ganditi la detaliile spatiului in sine, este important sa stabiliti daca costurile pentru spatiul dorit se incadreaza in cu bugetul dvs. De asemenea, trebuie sa vedeti daca va puteti permite cheltuielile de intretinere in functie de zona in care se afla spatiul de birouri: chiria perceputa de proprietar, utilitati, asigurari si costurile pentru servicii care nu sunt acoperite ca parte a contractului de inchiriere. Desi tot timpul este loc de negocieri, este putin probabil sa puteti obtine o reducere de o mie de euro, care sa se incadreze in bugetul dvs., asa ca nu pierdeti timp luand in considerare spatii inaccesibile din punct de vedere financiar.

2. Suprafata

De cat spatiu veti avea nevoie pentru ca intreaga dvs. echipa de angajati sa aiba loc in spatiul pentru birouri? Atunci cand luati in calcul suprafata respectivului spatiu, este important sa va ganditi in perspectiva, nu doar la ziua de astazi. Daca luati in calcul o extindere a business-ului dvs. in urmatorii ani, este mai bine sa gasiti un spatiu care sa va permita sa gazduiti noi membri ai echipei, decat sa fiti nevoiti sa inchiriati un alt spatiu in viitor.

3. Aspect

Tipul de spatiu destinat unui birou este la fel de important ca si suprafata lui. De obicei, cele mai bune birouri sunt cele care va vor permite sa includeti un amestec de birouri deschise si inchise. Birourile open space permit o colaborare mai usoara intre angajati si stimuleaza productivitatea, in timp ce birourile clasice asigura confidentialitate si ofera angajatilor un mediu de lucru in care sa nu le fie distrasa atentia. Este o idee buna sa discutati cu echipa dvs. de conducere si sa va dati seama ce tip de spatiu se potriveste cel mai bine angajatilor dvs.

4. Locatia

Nu faceti greseala de a va concentra doar pe ceea ce se afla in interiorul spatiului de birouri. Locatia cladirii poate avea un impact mare asupra echipei dvs. In timp ce locatiile de la marginea orasului pot fi totusi accesibile, acestea pot insemna deplasari lungi pentru angajati si lipsa accesului la transportul public.

Spatiile de birou care sunt amplasate central, in apropierea restaurantelor, barurilor si a intreprinderilor precum magazinele alimentare, saloanele si curatatoriile de haine, va vor ajuta angajatii sa mentina un echilibru mai bun intre viata profesionala si cea personala.

Ultimele articole

Explorați mai mult