2.4 C
București
AcasăDiverseCe sunt hemoroizii și de ce apar?

Ce sunt hemoroizii și de ce apar?

Cauzele hemoroizilor sunt extinse și independente de vârstă. Sunt cu siguranță favorizați de un stil de viață sedentar, inactiv, cum ar fi lucrătorii de la birou, șoferii profesioniști și cei care stau foarte mult pe scaun, spre exemplu la calculator. De asemenea, hemoroizii se dezvoltă și la călăreți și bicicliști. Hemoroizii anali merg adesea mână în mână cu o dietă slabă. Fibrele insuficiente și prea puține lichide pot duce la constipație, forțând mucoasa rectală să se întindă prea mult. 

Femeile însărcinate suferă de asemenea, de hemoroizi, deoarece, fătul în curs de dezvoltare poate constrânge sistemul venos, ceea ce împiedică fluxul sanguin să circule normal și provoacă tulburări la nivelul intestinelor. În caz contrar, întinderea hemoroizilor este afectată de naștere. Presiunea excesivă asociată, poate determina întinderea nodulilor hemoroidali și poate duce la o boală hemoroidală dureroasă. De cele mai multe ori, însă, hemoroizii afectează persoanele peste 50 de ani, deoarece peristaltismul intestinal lent, favorizează formarea varicelor. Hemoroizii se întâlnesc cel mai frecvent la persoanele care sunt: ​​obeze, femei care au născut mai mulți copii, după scurgerile anusului și ale perineului.

Cum se previne formarea hemoroizilor?

Cel mai important lucru este prevenirea bolilor. Pentru a evita hemoroizii, ar trebui să duci un stil de viață activ (mers pe jos, înot etc.), să eviți constipația frecventă, să nu ai o ședere prea lungă etc. De asemenea, ar trebui să eviți contracția prelungită a mușchilor abdominali atunci când mergi la toaletă, deoarece, acest lucru suprasolicită sistemul venos. Mai mult decât atât, ar trebui să ai grijă de igiena intimă, să te ferești de sexul anal, să porți lenjerie intimă din bumbac.

Hemoroizi – simptome

În cazul hemoroizilor, se disting următoarele simptome:

·  mâncărime enervantă a anusului, pe care majoritatea pacienților o ignoră – ceea ce este păcat, deoarece diagnosticul rapid al hemoroizilor ajută la vindecarea rapidă;

·  mâncărimea este adesea însoțită de iritarea mucoasei și scurgerea excesivă, care favorizează inflamația anusului;

·  sentimentul ciudat de mișcare intestinală incompletă și urme de sânge pe hârtia igienică;

·  nodul căzut – pacientul îl poate simți lângă anus, apoi hemoroizii regresează singuri;

·  în stadiul cel mai avansat, hemoroizii rămân în afara anusului și necesită îndepărtare chirurgicală.

Hemoroizi – diagnostic

Boala hemoroidală se dezvoltă foarte încet, și cu cât o detectezi mai devreme, cu atât te vei recupera mai repede. Dacă pacientul dezvoltă sângerări rectale, ar trebui să consulte imediat un specialist. Acest simptom poate indica, de asemenea, cancer anal, care ar trebui extirpat. Medicul va oferi sfaturi, va îndruma pacientul la o vizită la cabinet, la analize adecvate sau la o intervenție chirurgicală sau la folosirea unui anumit tip de cremă hemoroizi.

Hemoroizi – tratament

Cu cât hemoroizii sunt diagnosticați mai repede, cu atât este mai ușor să-i vindeci cu remedii casnice. Prin urmare, nu ar trebui să aștepți niciodată cu speranța că mâncărimea persistentă va trece, ci ar trebui să ai grijă de confortul zilnic. Uşurarea poate fi adusă cu siguranță de băile populare de șezut, adică de băi de plante în apă călduță.

Ultimele articole

Explorați mai mult