3.9 C
București
AcasăImobiliareCel mai bun anotimp pentru lucrările de izolaţii şi necesitatea contractării unei...

Cel mai bun anotimp pentru lucrările de izolaţii şi necesitatea contractării unei echipe de specialitate

Foarte mulţi proprietari ai locuinţelor se întâmplă în ce anotimp este bine să se contracteze o echipă de specialitate cu experienţă în lucrările de izolaţii pentru a asigura casa din toate punctele de vedere. Etanşarea oricărei suprafeţe cu material prin lipire trebuie să se facă în primul rând pe suport uscat, astfel încât aderenta să fie cât mai bună. Iarna nu se fac izolaţii din cauza conditilor meteo vitrege şi neprietenoase, care includ frig, îngheţ şi zăpezi. De asemenea, în anotimpul ploios nu se recomandă efectuarea lucrărilor de izolaţii, firmele de specialitate îşi pot începe activitatea o dată ce ploile de primăvară încetează.

Cele mai aglomerate anotimpuri pentru firmele de izolaţii

Impermeabilizarea unei terase de acoperiş nu mai este un lux, ci o necesitate, aceste lucrări nu trebuie amânate până în ultimul moment, pentru că în caz contrar se pot dovedi costisitoare. În cazul aplicării soluţiilor nepotrivite la timpul nepotrivit sau cu materiale de slabă calitate, reparaţiile devin scumpe, fiindcă se intervine şi este necesară aplicarea unui nou strat, în timp ce soluţia aplicată corect de la început şi calitatea mai bună nu implică aceste costuri atât de mari.

Cea mai agomerata parte a anului pentru firmele de izolaţii este vara şi toamna, când vremea permite aest lucru. Sunt şi situaţii în care clienţii hotărăsc să facă reparaţii pe ultima sută de metri şi nu vor să intre în iarna cu acoperişul deteriorat, iar lucrările sunt aplicate chiar în lunile octombrie-noiembrie. 

Nu există un anotimp care să interzică efectuarea lucrărilor de hidroizolaţii, atâta timp cât nu există umezeală şi temperaturi negative. În acest context, se aplică o membrană termosudabilă cu flexibilitate bună la rece, dacă afară sunt temperaturi de peste 0 grade, iar materialul nu are probleme în a adera pe suprafeţele de zidărie.

Anveloparea va fi realizată în siguranţă şi în perioada rece pentru a stopa infiltraţiile de apă. de aceea, în acest sens se folosesc membranele ce au rol de difuzie şi de egalizare a vaporilor cu posibilitatea de evacuare a umidităţii, ceea ce presupune evacuarea umezelii din beton în sezonul cald.

Cea mai bună perioadă pentru lucrările integrale de izolaţii cu eventuale decopertări, aplicarea de noi stratificaţii şi sape ar trebui să fie vară, cu şanse mici de ploi. Atunci, operaţiunile se vor desfăşura în cele mai bune condiţii, astfel încât să se evite canicula, ce poate determina disconfortul muncitorilor.

Şi iarna se pot face lucrări de izolaţii de calitate, în condiţia în care nu există suport săturat cu apă sau suport îngheţat. Precipitaţiile , indiferent de antotimp nu influenţează în mod negativ calitatea hidroizolaţiei, dacă echipă lucrează pe etape şi sigilează fiecare strat montat.

Ultimele articole

Explorați mai mult