3 C
București
AcasăDiverse5 aspecte pentru o viață mai sănătoasă

5 aspecte pentru o viață mai sănătoasă

Pentru a beneficia de o viață lungă și plină de bucurii este indicat să urmezi niște principii de viață care să te susțînă și păstra pe drumul cel bun.

Astfel, în acest articol regăseșți mai multe sfaturi benefice sănătății care sperăm să te ajute în calea ta.

1. Consumul redus de sare ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare

Sodiu este regăsit în sarea consumată și deși în cantități limitate ajută la bună funcționare a organismului precum contractarea și relaxarea mușchilor, îmbunătățirea comunicării impulsurilor între centri nervoși și menținerea echilibrului de apă și minerale, în doze mari crește riscul de producere boli cardiovasculare care pot cauza complicații. Cele mai comune mâncăruri care conțîn sodiu sunt pizza, sandwich-uri, șuncă, pastramă, cășcaval, telemea și multe altele.

Cantitatea recomandată de sodiu zilnică poate fi 5 g  pentru a preveni posibile complicații de sănătate.

Majoritatea oamenilor prezintă dificultăți în a face față la nivelul rinichilor în procesarea nivelului crescut de sodiu din sânge. În acest sens, pentru a face față la o cantitate crescută corpul uman reține mai multă apă pentru a dilua sodiul, cantitatea de sânge în corp crește și sistemul circulator depune mai mult efort pentru a menține organismul la nivel optim.

2. Hipertensiunea poate fi evitată și prevenită prin verificare regulată

Din cauza stresului și activității în ritm alert ale românilor, hipertensiunea arterială cauzează peste 60% dintre decesele persoanelor cu boli cardiovasculare, iar această afecțiune  este nedepistată și netratată de până la 20% dintre românii afectați (7,4 milioane).

Recomandăm verificarea perioadică a tensiunii  întrucât va poate ajută și vizitați medicul specialist ori de câte ori este nevoie.

Tensiunea arterială  se poate verifica de 2 ori pe zi, atât dimineață cât și seară deși acest număr poate varia în funcție de severitatea afecțiunii.

3. Consumă apă din surse sigure 

Apa este esențială pentru o viață sănătoasă și plină de energie .De aceea contează foarte mult de unde consumi apa zilnică și ce apă foloseșți pentru gătit sau spălat fructele și legumele.

Un dozator apă , fie cu bidon, fie cu filtre poate facilita o apă bună de consumat și bogată în minerale care te poate scăpa de achiziționarea periodică a PET-urilor. În cazul variantei cu bidon comanda poate fi adusă acasă iar pentru filtre, acestea se schimbă la intervale fixe 6 luni, respectiv un an.

Apa de la rețea este plină de clor și se recomandă instalarea unui filtru pentru combaterea acestuia și a altor factori care afectează calitatea apei sau pentru fântâni respectiv puț este recomandată osmoza inversă pentru filtrare dar numai în urmă unei analize de apă.

Întrucât apa din fântâni poate fi contaminată de nitriți și nitrați, sănătatea poate fi afectată și diverse probleme de sănătate pot apărea.

4. Combate depresia printr-o simplă modalitate de a comunica sentimentele negative sau pozitive unei sau mai multor persoane în care ai încredere

Depresia este una dintre cele mai întâlnite boli ale acestui secol care afectează aproximativ 260 de milioane de oameni la nivel mondial și prin câteva metode pe care le poți implementa dar și ajutor profesional în diverse cazuri aceasta poate fi vindecată sau ținută sub control.

De exemplu, împărtășirea sentimentelor între prieteni sau membri unei familii în care ai încredere dar și un psiholog poate ajută foarte mult în capacitatea fiecăruia de a se descarcă și elibera de povara emoțiilor adunate și ținute pentru sine.

În cazuri mai severe sfatul menționat poate să nu fie suficient iar contactarea unui profesionist poate determina ce fel de ajutor ți se potrivește cel mai bine.

În general, cu cât se aștepta mai mult pentru a cere ajutorul cuvenit cu atât situația se poate înrăutăți.

5. Vizite regulate la doctori și analize anuale de sânge

Pentru a evita posibilele probleme rezultate în urmă avansării în vârstă și eventualele neplăceri rezultate din aceastea se recomandă vizitarea doctorului de familie o dată la 3 ani pentru persoanele sub 50 de ani și la 1 an pentru cei peste 50.

În acest sens, poți detecta devreme posibile probleme și cu cât mai repede începi tratamentul pentru afecțiunea  respectivă cu atât șansele să nu-ți afecteze organismul sunt mai mari.

Sperăm că aceste sfaturi să te fi ajutat și informat referitor la obiceiuri și indicații pe care le poți urma și beneficia pentru o viață mai sănătoasă.

Ultimele articole

Explorați mai mult