3 C
București
AcasăImobiliareAflă acum care sunt primele investiții pe care trebuie să le faci...

Află acum care sunt primele investiții pe care trebuie să le faci dacă îți construiești o casă la periferia capitalei

Orașele mari din țară sunt într-o continuă dezvoltare. În zonele centrale construcțiile se fac pe verticală pentru a putea adăposti un număr mai mare de apartamente. Cartierele de case se răspândesc în zonele de periferie sau în satele din apropierea orașelor. În funcție de unele aspecte, precum munca, o locuință în afara Bucureștiului poate fi mai avantajoasă decât un apartament într-o zonă centrală. Traficul este un factor care trebuie luat în calcul în orașele mari ale țării.

Respectă fiecare pas pentru a construi casa dorită

Motivele pentru care ai ales să-ți construiești o casă la marginea Bucureștiului sunt diverse. În primul rând, spațiul este un factor important. Apartamentele din oraș te limitează în ceea ce privește spațiul, iar la un moment dat vei avea nevoie de o locuință mai mare și de curte. În al doilea rând, confortul și intimitatea sunt mai sigure la casă decât la bloc. În al treilea rând, în funcție de locul de muncă pe care îl ai, o casă la marginea orașului te poate ajuta să te deplasezi mai eficient. Este important să respecți fiecare etapă a procesului de construcție. De asemenea, trebuie să te asiguri că vei apela la servicii oferite de profesioniști pentru a obține rezultatul dorit.

1.   Ridicări topografice

Înainte de a putea începe ridicarea propriu-zisă a construcției trebuie să urmezi pașii legali. Vei avea nevoie, în primul rând, să obții o autorizație de construcție. Birocrația poate deveni o corvoadă, de aceea e bine să te ocupi cât mai repede de documentele necesare. Pentru autorizația de construcție vei avea nevoie de măsurători topografice. Cu ajutorul acestei măsurători vei afla forma și delimitarea suprafeței parcelei pe care urmează să construiești.

2.   Racordarea la rețelele de electricitate și gaz

Asigurarea alimentării cu gaz și curent nu sunt necesare doar pentru confortul pe care îl vei avea în propria locuință. Acestea sunt necesare și în timpul șantierului, mai ales accesul la curent. Trebuie să te asiguri că racordarea se face corespunzător și în condiții de maximă siguranță încă de la început. O lucrare bine făcută te va scăpa de apariție unor complicații nedorite pe viitor. Apelarea la servicii de branșare la gaze prin Master Gaz este reprezintă modalitatea prin care te poți asigura că lucrarea este executată de profesioniști. Această echipă te va putea ajuta și cu branșamentele electrice, nu doar cele pe gaz. Cu toate că lumea pare să încline către renunțarea la gaze, acestea încă rămân o sursă viabilă pentru locuința ta.

3.   Hidrofor

Asigurarea accesului la apă este importantă atât în timpul șantierului, cât și la finalizarea construcției. În zonele periferice, alimentarea cu apă poate fi problematică uneori. De aceea, un hidrofor este o investiție folositoare pentru casa ta. Acest aparat îți va asigura cantitatea necesară de apă, indiferent de situația rețelei. 

Prin urmare, investițiile pe care le faci la casa ta trebuie să fie calitative încă dinainte de a începe construcția propriu-zisă.

Sursă foto: pexels.com

Ultimele articole

Explorați mai mult