-1.2 C
București
AcasăDiverseAvantajele izolarii locuintei cu spuma poliuretanica

Avantajele izolarii locuintei cu spuma poliuretanica

Daca aveti o casa recent construita si doriti sa o izolati termic sau daca v-ati decis sa renovati vechea locuinta si sa o izolati, sunteti cel mai probabil in cautarea unui material de izolare care sa ofere performante deosebite si care sa nu coste prea mult. Datorita proprietatilor superioare si rezistentei, spuma poliuretanica este o solutie excelenta.

Spuma poliuretanica se aplica prin suflare (sprayere), cu ajutorul unui compresor de aer. Procedeul este similar variantei de spuma poliuretanica la tub, uzuala, care se foloseste pe spatii mici la izolarea ferestrelor, gaurilor, tubulaturilor.

Rezistenta termica mare

Rezistenta termica se refera la capacitatea unui material de a rezista fluxului de caldura care trece prin el si este determinata de grosimea si conductivitatea termica a respectivului material. Dintre toate materialele de izolare termica utilizate in constructii, spuma poliuretanica are cea mai mare rezistenta termica, cu un coeficient de transfer termic de 0,028W/m2K si rezistenta la temperaturi cuprinse intre -50 °C si +100 °C.

Bariera  impotriva aerului si a umiditatii

Aplicarea de spuma poliuretanica va izola cladirea impotriva aerului si a umiditatii, generand economii considerabile de energie, pastrand, de asemenea, integritatea structurala a casei dvs. si imbunatatind calitatea aerului din interior. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta spuma actioneaza ca bariera,  prevenind ca aerul sa patrunda in izolatie si vaporii de apa sa intre in pereti prin difuzie.

De asemenea, creeaza o masa compacta de izolatie, fara imbinari. Prin blocarea aerului intre izolatie si substrat, spuma poliuretanica previne aparitia condensului sau probleme de umiditate si, prin urmare, este cea mai buna garantie impotriva mucegaiului.

Aderenta exceptionala 

Poliuretanul este renumit pentru aderenta deosebita pe o varietate de suprafete, inclusiv lemn, beton si metal, o proprietate cu care alte produse nu pot concura. Capacitatea sa exceptionala de „lipire” inseamna ca spuma poliuretanica creeaza o etansare perfecta atunci cand este aplicata pe o suprafata de beton, cum ar fi peretii unei case sau interiorul acoperisului. Spune adio infiltratiei de aer si umiditate! 

Nu intretine arderea

Spuma poliuretanica are o rezistenta sporita la foc si in unele cazuri poate ajunge chiar la parametrii de inflamabilitate. Avand un grad de ardere B-2 in conformitate cu norma DIN 4102, spuma poliuretanica indeplineste reglementarile in vigoare in industria constructiilor, si anume cea mai importanta –  rezistenta la foc 

Izolatie fonica

Pentru sunetul care parcurge dintr-o camera in alta sau din exterior in interior, cum ar fi traficul, muzica vecinilor, sau televizorul din cealalta camera, este important sa avem un material care blocheaza sunetul. Unul dintre materialele cu cea mai mare eficienta pentru a bloca sunetul este spuma cu celula inchisa. Acestea reprezinta adevarate bariere sonore care blocheaza undele sonore din aer si impiedica propagarea acestora. Acesta este motivul pentru care la aplicarea spumei poliuretanice la mansarda blocheaza spre exemplu sunetul de ploaie.

Ultimele articole

Explorați mai mult