Deși s-ar putea ca să fie o surpriză pentru mulți oameni, jucăriile sexuale nu sunt o invenție a epocii moderne. Ele au fost folosite în urmă cu ceva vreme, inclusiv ca remediu pentru anumite boli psihice ale femeilor, ca de exemplu pentru nimfomanie și isterie.
De când există vibratoarele?
Istoria cunoscută a popularelor vibratoare începe în urmă cu aproape 3.000 de ani. Utilizarea lor a atins apogeul în Grecia antică. Dar ele sunt cu mult mai vechi, dacă analizăm frescele în care vedem diverse personaje care foloseau anumite obiecte în scop sexual, pentru a obține plăcere.
Reprezentările și descrierile păstrate din acele timpuri ale acestor obiecte falice arată totuși că ele erau mai puțin performante decât stimularea ritualică a femeilor de către bărbați. Motivul? Aceste dildo-uri timpurii erau în cea mai mare parte realizate din lut ars, scobite în interior și umplute cu apă caldă. Cleopatra folosea o astfel de jucărie sexuală realizată dintr-un material mult mai dur, mai exact din marmură.
Pe vremuri, în afară de utilizarea acestui obiect pentru satisfacerea unor dorințe de natură sexuală, el mai era folosit pentru a calma durerea abdominală.
Comportamentele de neînțeles ale femeilor erau adesea atribuite „isteriei” în secolul al XIX-lea. Fanteziile erotice, nimfomania, dar și melancolia, nervozitatea și stările de confuzie se tratau cu vibratoare. De asemenea, tulburările respiratorii, paloare și insomnie au fost tratate prin provocarea de orgasme.
În decursul vremii, modelele de vibratoare s-au diversificat tot mai mult, deși funcția lor a rămas în principal aceeași. Doar performanțele în materie de senzații erotice s-a amplificat.
Vibratorul modern a fost inventat încă din secolul al XIX-lea. În acea perioadă, însă, nu a servit ca făcător de plăceri, ci ca remediu. Medicul american George Taylor l-a inventat în 1869 pe post de antidot.
Câțiva ani mai târziu, Joseph Mortimor Granville a inventat un vibrator electromecanic, cu baterie. Primele reclame pentru vibratoarele cu baterie de la sfârșitul secolului le-au lăudat ca fiind dispozitive medicale bune pentru ameliorarea durerilor de cap și a nervozității.
La Târgul Mondial din Paris din 1900, zeci de modele de vibratoare au fost prezentate. Deghizate în dispozitive medicale, vibratoarele au fost promovate (șocant, putem spune!) în reviste pentru gospodine și reviste mondene de prin anii 1920. Se spunea că au scopul de a elibera tensiunea, de a preveni isteria și de a păstra tinerețea și frumusețea soțiilor casnice.
Vibratorul – cea mai populară jucărie sexuală a vremurilor noastre
De la inventarea siliconului și revoluția sexuală din 1968, varietatea modele de vibratoare a crescut.
Odată cu revoluția sexuală și mișcarea de emancipare, funcția vibratorului nu mai era necesar ca să fie ascunsă. Conform unui studiu austriac din 2008, fiecare a cincea femeie din Germania și fiecare a treia femeie austriacă deține acum un vibrator.
De asemenea, progresul tehnic a fost propice dezvoltării vibratorului ca jucărie sexuală. Plasticul, latexul au permis o varietate de opțiuni de proiectare a acestui obiect. Începând cu anii 1990, siliconul medical a câștigat în popularitate inclusiv ca material pentru confecționarea vibratoarelor, deoarece este prietenos cu pielea, antialergenic și inodor.
Vibratorul, dildo alimentat cu baterii, este considerat în prezent cea mai vândută jucărie sexuală pe piața produselor erotice.
Gama enormă de modele de vibratoare nu ar trebui să lase nicio dorință erotică neîmplinită.
Vibratoarele sunt fabricate acum dintr-o varietate de materiale: sticlă, lemn, dar cel mai adesea din silicon. Selecția depinde de gustul persoanei ce îl comandă, de preferințele sale sexuale și de caracteristicile particulare ale vibratorului. În plus, alegerea unui vibrator adecvat depinde desigur de funcționalitatea, ergonomia, estetica și prețul jucăriei sexuale.
Vibratoarele din silicon sunt deosebit de populare la femei. Sunt versatile ca formă și culoare, ergonomice și foarte igienice.
Poți cumpăra și tu vibratorul preferat de pe site-ul erotica.ro!