8 C
București
AcasăDiverseCum descoperim bunastarea si sanatatea prin schimbarea obiceiurilor?

Cum descoperim bunastarea si sanatatea prin schimbarea obiceiurilor?

Uneori viata ne face sa simtim ca avem nevoie de o schimbare pentru a descoperi bunastarea si pentru a ne simti cat mai bine. Poate fi vorba despre o noua locuinta, un nou job sau pur si simplu de schimbarea unor obiceiuri cum ar fi fumatul.

Unii oameni sunt de parere ca schimbarea obiceiurilor marunte este de fapt mai grea decat a-ti schimba casa sau masina. De exemplu, atunci cand vine vorba de renuntarea la fumat, multi intampina dificultati. Tocmai de aceea, opteaza pentru a trece de la tigarile clasice la achizitionarea produselor dintr-un magazin de tigari electronice.

Este stiut faptul ca tigarile electronice nu sunt la fel de daunatoare precum cele clasice si ca realizeaza o trecere treptata la statutul de nefumator.

Totusi, indiferent despre ce obicei este vorba, orice schimbare pare grea la inceput, mai ales daca este ceva ce obisnuiam sa facem frecvent de atat timp. Poate ca vrei sa renunti la mancarea fast food, la mersul cu masina sau la statul prea mult pe telefon.

Cum sa iti schimbi obiceiurile fara sa intampini dificultati?

Primul pas in a aduce modificari in viata ta este sa accepti ca schimbarea nu inseamna doar un plan, ci si actiune. Asa ca daca vrei sa te lasi de fumat, nu te gandi doar ca o sa faci asta, ci du-te cat mai repede posibil la un magazin cu tigari electronice sa cumperi vapere cu lichid cu nicotina.

Daca vrei sa renunti la mancarea fast food, trebuie sa intelegi de ce alegi sa faci asta si cat de important este sa iei actiune cat mai repede pentru organismul tau.

Initial iti va fi greu, mai ales daca esti o persoana stabila, insa exista cateva metode si sfaturi care iti pot fi de ajutor.

  1. Alege un lucru pe care vrei sa il schimbi si ocupa-te de acela. Nu te arunca prea mult pentru ca iti va fi greu sa te obisnuiesti cu mai multe aspecte noi in viata ta. Ia totul treptat si creeaza-ti un ritm al tau.
  2. Atunci cand te-ai hotarat ca vrei sa schimbi ceva, cel mai recomandat ar fi sa faci acest lucru cat de repede poti. Cu cat amani mai mult, cu atat vei fi mai susceptibil si mai greu de convins.
  3. Nu te opri din ce ti-ai propus si din ce ai inceput sa faci. Daca ai luat decizia sa fumezi tigari electronice, nu clasice si ai inceput de astazi, atunci continua pana cand iti intra in reflex. Daca te vei tine de aceasta schimbare doar cateva zile si apoi vei reveni la vechile obiceiuri, nu te-ar ajuta cu nimic.
  4. Elimina din minte optiunile alternative pentru cee ce iti doresti sa faci. De exemplu, daca alegi sa fumezi tigari cu lichid cu nicotina, atuni nu te mai gandi ca exista si varianta tigarilor clasice. Astfel nu vei avea de facut o alegere, ci vei sti ca ai o singura optiune.

Atunci cand simtim ca unele aspecte din viata noastra nu ni se mai potrivesc, este indicat sa facem o schimbare.

Schimbarile pot fi uneori rele, dar de cele mai multe ori ajuta la obtinerea bunastarii si a sanatatii mentale, dar si fizice.

Ultimele articole

Explorați mai mult