3.9 C
București
AcasăDiverseEvită să faci aceste 8 greșeli când gătești pui

Evită să faci aceste 8 greșeli când gătești pui

Te-ai gândit să faci pui la cuptor, dar nu știi dacă îți iese? Află că gătitul puiului nu este foarte dificil atâta timp cât nu faci una sau mai multe dintre aceste 8 greșeli obișnuite care îți pot încurca rețeta, indiferent care este!

Plătește mai mult, cumpără un pui bun!

Unul dintre avantajele puiului este că este carne ieftină. Cu toate acestea, este mai bine să o consumi mai rar și să cumperi carne de calitate. Va fi mai fragedă, mai gustoasă, iar calitatea nutrițională va fi, de asemenea, mult mai bună. Ori de câte ori este posibil, optează pentru puii La Provincia, cei din agricultura ecologică sau chiar cei cu denumiri controlate.

Nu lăsa puiul în frigider prea mult timp

Un pui poate fi depozitat în partea inferioară a frigiderului timp de 3 zile dacă este crud și până la 4 zile dacă este gătit. Dar greșeala pe care nu trebuie să o faci este să îl gătești chiar din frigider. Într-adevăr, cu un astfel de diferențial de temperatură, puiul tău nu va mai fi la fel. Deci, respectă această regulă simplă: scoate-l din frigider cu cel puțin o oră înainte de a-l găti.

Nu spăla puiul

Nu este cea mai frecventă greșeală făcută, dar dacă ești unul dintre acei oameni care clătesc puiul înainte de a găti, oprește-te imediat! Procedând astfel, îl uzi, ceea ce nu-i va permite să se rumenească, fie în cuptor, fie într-o caserolă. Într-adevăr, vei vedea că și puii gătiți în sos  este necesar, în primul rând, să rumenești puiul, ceea ce nu va avea succes dacă l-ai spălat. Dimpotrivă, asigură-te că este complet uscat, dacă este necesar, ștergându-l înainte de a-l găti. Sau îl poți totuși peria cu ulei de măsline.

Sare, dar nu ardei la începutul gătirii

Ardeiul este adesea o parte integrantă a rețetelor de pui, dar trebuie să reziști tentației de a-l adăuga la începutul gătitului. Într-adevăr, riscă să ardă și să dea un gust neplăcut în gură. Deci, dacă trebuie să adaugi piper, așteaptă până la sfârșitul gătitului.

Nu neglija condimentul

Există mai multe opțiuni pentru a aduce un plus de originalitate puiului tău.

Pentru o rețetă de piept de pui, nu uita aromele, condimentele (curry, laptele de cocos) sau chiar extras precum usturoi, suc de lămâie, ulei de măsline, muștar etc.

Un pui întreg poate fi umplut cu ceapă, lămâie (confit), carne de cârnați, ou, chiar și cu condimente, de ce nu?

Pentru un pui întreg pe care nu dorești să-l umpli, ia în considerare adăugarea de ierburi aromate (ierburi de Provence).

Monitorizează gătitul puiului

În timp ce ai grijă la gătitul puiului, nu uita să supraveghezi gătitul fără a te baza doar pe timpul menționat în rețeta. Într-adevăr, totul depinde de cuptorul tău, de dimensiunea puiului tău, dar și de calitatea acestuia. În general, se estimează că sunt necesare 30 de minute de gătit la 500 g porție de păsări de curte.

Stabilește când să oprești gătitul

Gătitul se poate opri când puiul este bine gătit, adică atunci când, înțepându-l, se scurge un suc limpede. Dacă nu este cazul, nu ezita să prelungești gătitul.

Nu servi imediat după gătit

Odată ce puiul a ieșit din cuptor, lasă-l să se odihnească aproximativ zece minute, acoperit cu folie de aluminiu. De fapt, este de preferat să nu o servești imediat pentru a obține o carne mai fragedă.

Ultimele articole

Explorați mai mult