-0.2 C
București
AcasăDiverseSfaturi utile pentru organizarea botezului

Sfaturi utile pentru organizarea botezului

Venirea pe lume a unui copil este cu siguranță un motiv de bucurie ce merită sărbătorit. Botezul, cel puțin în lumea creștină, reprezintă o etapă foarte importanță din viața copilului, întrucât acesta este creștinat.

Tradiția botezului are o îndelungată istorie și numeroase tradiții și superstiții acumulate de-a lungul timpului. De la alegerea bisericii unde va fi creștinat copilul, până la trusoul acestuia și locația unde se va sărbători evenimentul, totul poate da bătăi de cap părinților. Deși o bună parte din buna desfășurare a evenimentului este asigurată de părinții spirituali ai bebelușului, adică de nași, și părinții biologici sunt implicați foarte mult.

Iată câteva sfaturi utile pentru organizarea unui botez perfect!

1. Începe din timp

Începe din timp planificarea botezului – chiar din timpul sarcinii. Odată cu venirea pe lume a celui mic, șansele de a avea timp și energie pentru a căuta locația potrivită sau pentru a alege din infinitatea de invitații de botez scade considerabil.

Mulțumită progreselor făcute în medicină, vei și cu o exactitate destul de precisă când urmează ca cel mic să vină pe lume, astfel poți aprecia destul de bine când va putea avea loc botezul.

Totodată, trebuie menționat că locațiile pentru botez sunt rezervate din avans de foarte multe persoane. Așa că dacă ai deja în minte o locație de vis pentru botezul copilului tău, asigură-te din timp că este disponibilă.

2. Cere ajutor

Nu este o rușine să nu știi toate dedesubturile unui botez; în ce parte trebuie să stea nașul și nașa? Mama poate asista la botez? Lista poate fi nesfârșită.

Cel mai probabil nașii copilului au deja experiență, întrucât este posibil să mai fi botezat alții copii. Dacă nu, prietenii sau rudele care au trecut deja prin această experiență se vor dovedi mai mult decât binevoitori să ajute.

3. Locația potrivită

Când vine vorba de locația unui botez, nu este vorba doar de locația de vis. Aceasta trebuie să fie sigură și potrivită pentru copii.

Este foarte probabil ca la un botez să participe și alți copii de diferite vârste. Așadar, locația ar trebui să fie potrivita mai întâi pentru ei. Va participa un număr relativ considerabil de copii la botez? Atunci ce-ar fi dacă ai alege o locație cu mult spațiu verde, unde cei mici pot alerga și se pot juca în voie și în siguranță? Vor participa mămici cu bebeluși la fel de mici ca al tău? Asigură-te că locația botezului poate furniza o încăpere unde mămicile pot alăpta sau își pot schimba bebelușii.

4. Alege de la bun început tipul evenimentului

Vrei să organizezi o petrecere tematică, să fie un eveniment modest sau cu mulți invitați? Acest lucru te va ajuta să stabilești foarte multe lucruri despre petrecere. De exemplu, pentru o petrecere tematică vei avea nevoie de invitații de botez tematice, la fel și meniul va fi oarecum prestabilit.

5. Nu uita obiectivul principal

Este ușor să te pierzi în detaliile organizării unui botez. Mai ales dacă este pentru prima oară când faci așa ceva. Este important să nu uiți de ce organizezi acest eveniment.

Ține minte atât doleanțele invitaților, cât și pe ale tale. Nu te concentra foarte mult pe a face pe plac celor din jur, întrucât acest lucru te va extenua și poate chiar compromite botezul în sine.

Organizarea unui botez este prilejul de a sărbători venirea pe lume a copilului tău, de a îi transmite toate gândurile bune și a celebra viața plină de întâmplări frumoase pe care părinții și nașii vor încerca din răsputeri să i-o ofere. Așadar, chiar dacă copilul tău nu își va aminti propriul botez, venirea lui pe lume trebuie să fie un motiv de bucurie și merită de a fi sărbătorit cum se cuvine.

Ultimele articole

Explorați mai mult