4.3 C
București
AcasăAfaceriSpații de depozitare – Clasificare, caracteristici, scopuri

Spații de depozitare – Clasificare, caracteristici, scopuri

Depozitele sunt locuri în care sunt depozitate produse, materiale sau mărfuri. Pentru a asigura siguranța mărfurilor depozitate, fiecare companie este obligată din punct de vedere legal, să respecte reglementările și cerințele privind incendiile, precum și codurile și reglementările de construcție pentru clădirile de depozite. Pentru a optimiza procesele de depozit și a oferi servicii de calitate adecvată, care includ primirea, eliberarea și depozitarea mărfurilor în depozit, acesta formează o combinație de spații de depozitare. Totalitatea acestor zone, clădiri și structuri, se numesc spații de depozitare.

Tipuri de facilități de depozitare

Dacă ai nevoie de spații de depozitare în București, ar trebui să știi că depozitele sunt clasificate în funcție de anumite caracteristici, precum, tipul de proprietate, tipul de depozitare, amploarea activității, modul de stocare, disponibilitatea legăturilor de transport externe, specializarea sortimentului, relație cu zonele de logistică. Cu toate acestea, diviziunea principală are loc în funcție de scopul funcțional. 

Spații de depozitare – Tipuri

Există următoarele tipuri de spații de depozitare:

Spații de depozitare pentru unitățile de producție sau  producție și depozitare sunt situate la locurile de producție. Aceste spații combină direct zonele de lucru și zonele pentru depozitarea materialelor. Acestea sunt împărțite în depozite pentru ateliere și produse finite. Utilizarea oricărui spațiu de producție și depozit implică apariția deșeurilor industriale și necesitatea eliminării acestora. Cu excepția cazului în care se stipulează altfel în contractul de închiriere sau vânzare, rezidentul localului este obligat să mențină proprietatea în bune condiții, inclusiv să își asume responsabilitatea pentru eliminarea deșeurilor.

Spații de depozitare București pentru facilități de transbordare sau de tranzit – efectuează depozitarea mărfurilor pe termen scurt, de exemplu, în timpul transportului. Situat în apropierea nodurilor de transport – porturi, aeroporturi, gări.

Depozite de rezervă – conțin rezerve de mobilizare sau strategice în caz de urgență. Există și militare – care conțin tot ce este necesar pentru nevoile armatei.

Spații de depozitare vamale, care sunt situate în zonele de așteptare pentru vămuire.

Spații de depozitare pentru depozitarea sezonieră – utilizate în principal în sectorul agroindustrial și în agricultură pentru depozitarea produselor sezoniere.

Spații de depozitare pentru lanțurile de magazine, care furnizează produse lanțurilor de vânzare cu amănuntul, primesc, sortează și pregătesc bunuri pentru expediere către magazine.

Există o variantă de combinare a depozitului și a spațiului de birouri. Particularitatea acestor zone este amplasarea lor în oraș, ceea ce reprezintă un avantaj pentru proprietar și chiriaș. Acest tip de spațiu de depozitare îți permite să reduci costurile de transport și întreținerea spațiilor, precum și timpul de așteptare pentru clienți.

Spații de depozitare București – Clasificare

Pe lângă apartenența la clasă, se iau în considerare și condițiile de temperatură și depozitare. În această clasificare a depozitelor, există: spații de depozitare uscate (neîncălzite), încălzite (izolate), refrigerare, congelatoare, multi-temperatură.

Ultimele articole

Explorați mai mult