6.7 C
București
AcasăEconomieVrei sa inveti cum poti gestiona si dezvolta un proiect? Iata cateva...

Vrei sa inveti cum poti gestiona si dezvolta un proiect? Iata cateva idei!

Indiferent de domeniul de activitate, o afacere care se dezvolta presupune si dezvoltarea sau punerea in practica a unor noi proiecte, pentru care sunt necesare echipe speciale, conduse de un bun manager. 

Resursa umana influenteaza foarte mult modul in care va evolua proiectul si succesul acestuia, motiv pentru care alegerea membrilor echipei se face, de obicei, cu mare atentie, tinand cont de aptitudinile, pregatirea si cunostintele acestora cu privire la subiectul proiectului. De aceea, companiile pun mare accent pe abilitatile de project management ale angajatilor lor. 

Cum se poate ocupa functia de project manager? 

Exista situatii in care angajatii sunt promovati in functii de management pe merit, ca urmare a abilitatilor si cunostintelor capatate de-a lungul timpului, dar si situatii in care este ales un angajat special pregatit pentru aceasta pozitie. Indiferent despre ce tip de profesionist ar fi vorba, urmarea unui curs project management il va ajuta sa isi dezvolte abilitatile si sa isi poata planifica mai bine activitatea. 

De asemenea, pozitia de project manager poate fi necesara numai pentru un anumit proiect sau poate face parte dintr-un departament, motiv pentru care cunoasterea instrumentelor necesare pentru desfasurarea eficienta a activitatii si modul in care acestea pot fi folosite, sunt criterii pe care orice candidat la acest post trebuie sa le detina si pe care le poate obtine in urma unui curs de specialitate. 

Care sunt indatoririle unui project manager? 

La modul general, un manager de proiect are rolul de a planifica si pune in aplicare un proiect, dar pentru ca acesta sa fie unul de succes, este necesar sa detina anumite abilitati, printre care si cea de lider, care ii ajuta sa motiveze membrii echipei pentru a lucra activ si eficient. 

Mai amanuntit insa un project manager va defini proiectele, va modela organziatia si va alege echipa, se va ocupa de controlul si documentare proiectului, dar si de gestionarea etapelor acestora. Drept urmare, un astfel de profesionist trebuie sa detina atat cunostinte de management, cat si cunostinte din sectorul financiar. 

Astfel, datorita abilitatilor si cunostintelor dobandite, managerul de proiect va organiza si directiona activitatea membrilor echipei, va identifica si va rezolva problemele aparute pe parcurs si chiar conflictele. De aceea, se estimeaza ca un project manager bun contribuie la cresterea profitabilitatii companiei in care lucreaza cu peste 20%. In consecinta si castigurile sunt pe masura. 

Ultimele articole

Explorați mai mult